TERRA

Terra InfoPaper

TERRA InfoPaperWant to know more about CANNA TERRA? In this Infopaper we explain everything you want to know about growing plants in potting mix. Growing in potting mix is generally the easiest way to grow.

Download
Termőtalajok, általános tudnivalók

Termőtalajok, általános tudnivalók

Nem mindegyik cserepezéshez használt föld alkalmas a rövid ciklusú növényfajták termesztésére. A három legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni, a szerkezet, az előtrágyázás és a pH-érték. A jó előtrágyázás és a pH-érték döntő fontosságúak a sikeres betakarítás szempontjából. A cserepezéshez használt föld, a kőzetgyapot és a COCO a gyorsan növekvő növények számára a három legfontosabb termesztő közeg.

A termőtalajok összetevői

A termőtalajok összetevői

A cserepezési föld szerkezete meghatározza, hogy mennyi víz és levegő áll a gyökerek rendelkezésére. A levegő fontos a gyökerek oxigénellátása, és a gyökér környezetében lévő mikroorganizmusok szempontjából.

A magas tőzegtartalmú talajok különböző típusai

A magas tőzegtartalmú talajok különböző típusai

Sokféle típusú és minőségű erős tőzeg kapható. A tőzeg tulajdonsága egyebek között függ attól, hogy milyen mélyről termelték ki, függ az extrakció módjától és a tőzegterületen uralkodó éghajlati viszonyoktól. A tőzegprofil feldolgozása folyamán, fentről lefelé haladva, a következő típusokat találjuk:

CANNA TERRA tápanyagok és termőtalajok

CANNA TERRA tápanyagok és termőtalajok

A CANNA Terra Vega és CANNA Terra Flores piaci bevezetése óta ezek a világon a leggyakrabban használt tápszerek a gyorsan fejlődő növények és termények termesztésében.

A termőtalajok használata

A termőtalajok használata

A tőzeg, természeténél fogva, meglehetősen savas kémhatású (3,5-4,5 pH), emiatt meszet kell hozzáadni a pH-érték növelése érdekében. Az üzletekben kapható cserepezési föld mindig tartalmaz meszet. A tőzeg összetételétől függ az, hogy mennyi mészre van szükség. Például, a kerti tőzeg, ahhoz, hogy a pH-értéke emelkedjen, mindig több meszet kíván, mint a tőzegalom.