Tanúsítvány

A Control Union Certifications Alapítvány (mely a Control Union World Group része) az egész világon felügyeli azokat a termékeket, melyek a bio-mezőgazdaság kiindulási anyagaiként szolgálnak. A Control Union Certifications Alapítvány erre a célra CU tanúsítványt ad ki. Egy kiindulási biotermék ugyanis nem tartalmazhat műtrágyát, kémiai növényvédő szert, kémiai vagy szintetikus illatanyagot, színezéket vagy tartósítószert.

A Control Union Certifications által tanúsított termék ezenkívül genetikailag módosított organizmusokat (GMO) sem tartalmazhat. Ezáltal garantálható, hogy ha ezeket a kiindulási termékeket használják, akkor a végtermékeket is biotermékeknek lehet majd nevezni.

A CU tanúsítvány használatára szigorú szabályok vonatkoznak, a használat kizárólag a Control Union Certifications engedélyével lehetséges. A használatra vonatkozó szabályokat speciális szabályzatban határozzák meg. A Control Union Certifications felügyeli ezt a használatot, és megteszi a szükséges lépéseket a jelölés helytelen használata és az azzal való visszaélés ellen.

A BIOCANNA trágyák Control Union Certifications 801039 tanúsítvánnyal rendelkeznek.