Product info

Miért használjon CANNA TERRA?

A CANNA TERRA a tőzegalapú termőtalajokban történő növénytermesztés céljára lett speciálisan kifejlesztve. A CANNA TERRA előnyei:

  • Magas terméshozam
  • Könnyű használat; tapasztatlan termesztők számára ideális
  • A TERRA tápanyagok gyorsan felszívódnak
  • Jobb növekedés és virágzás

Termékcsalád GYIK

Termőtalaj

Problémát jelent, hogy a termőtalaj kompakttá válik, és nehezebben szívja magába a vizet? Ezen könnyen lehet segíteni: elég COCO táptalajt keverni a termőtalajhoz – és a keverék ismét könnyen magába szívja a vizet.

Hőmérséklet és pH

A gyökerek megfelelő fejlődésének biztosításához a tápvíznek 18–22 °C hőmérsékletűnek kell lennie. Amikor a tápvíz 15 °C-nál hidegebb, a gyökerek nedvszívó képessége gyorsan csökken, így a terméshozam is alacsonyabb lesz. Ha a tápoldatot hideg vízzel keverik, akkor a víz felmelegítésekor a pH-érték megemelkedik. Ezért a magas pH-értékek elkerülése érdekében a pH-értéket kezdetben kicsit alacsonyabbra kell beállítani.

CANNA termőtalajok

Minél több tápanyagot adtak előzetesen a termőtalajhoz, annál nehezebben fognak kihajtani a dugványok. Ez a probléma CANNA termőtalajok használatával elkerülhető.

Tartsa a tápanyagokat sötét helyen

A fény hatására a vaskelátok lebomlanak. Ezért nagyon fontos, hogy a tápanyagoldatot ne érje ultraibolya fény. A fény hatására ezenkívül a tápanyagoldat elalgásodik, ami elzáródást eredményezhet. Az algák tápanyagelemeket is fogyaszthatnak, így tápanyaghiányt okozhatnak.

A tápanyagok mennyisége

Jegyezze fel, hogy mennyi tápanyagot és adalékanyagot ad az egyes tápanyagtartályokhoz. Ezek az értékek hasznos kiindulási pontként szolgálhatnak legközelebb.

Tápanyagtartály

Szánjon időt a hígításra, és a tápanyagtartály beállítására! Ez alapvető a növények növekedéséhez, virágzásához és fejlődéséhez, és segít biztosítani a legjobb eredményeket.

Vezetőképesség

A vezetőképesség nagyon magas értéke növeli a megégés kockázatát, különösen azokra a növényekre, amelyek közvetlenül a lámpa alatt találhatók. A megégés kockázatának csökkentése érdekében a termőtalaj CANNAZYM termékkel átöblíthető.

CANNA Terra Flores

Amikor megkezdődik a virágok kifejlődése, váltson CANNA Terra Vega-ról CANNA Terra Flores-re. Normális körülmények között erre azt követően kerül sor, hogy a növények 1–3 héten át napi 12 óra fényt kaptak.

Sav hozzáadása a vízhez

Amikor savas terméket hígít, mindig a savat adja a vízhez, soha ne a vizet a savhoz, máskülönben felfröccsenés esetén égési sérülések keletkezhetnek a bőrén vagy a szemén.

CANNAZYM hozzáadása a cserepes táptalajhoz

A CANNAZYM folyamatosan adható, legkönnyebben úgy, ha 2,5 ml-t ad 1 liter vízhez (1:400 arányú hígítás), vagy heti egy alkalommal adható 1:100 hígításban (10 ml termék 1 liter vízhez). További lehetőségként a CANNAZYM a negyedéig tele (25%) tápanyagtartályhoz adható 1:100 hígításban (10 ml termék 1 liter vízhez). A CANNAZYM a termőtalajt is alkalmasabbá teszi az újrafelhasználásra.

Hozza létre a saját termesztési ütemtervét
Grow Guide