Product info

Miért használjon CANNA HYDRO?

A CANNA HYDRO a legjobb tápanyag a közömbös táptalajon, például kőgyapoton történő termesztéshez. Elsősorban az elhasznált vizet elfolyató, úgynevezett ‘run-to-waste’ – más néven nyílt hidroponikus rendszerekben használatos.

  • A CANNA HYDRO precíziós termesztést tesz lehetővé
  • A HYDRO tápanyagban nincsenek káros ballasztanyagok
  • A CANNA HYDRO kemény és lágy vízhez kifejlesztett változatban kapható.

Termékcsalád GYIK

Visszakeringető rendszert használok. HYDRO vagy AQUA terméket válasszak?

A CANNA kifejezetten a visszakeringető rendszerekhez fejlesztette ki a CANNA AQUA terméket. A CANNA HYDRO termék az elhasznált vizet elfolyató rendszerekben használandó. Ügyeljen a különbségre!

Használat előtt áztassa be a kőgyapotot

Soha ne használjon nyers kőgyapotot! A nyers kőgyapot pH-ja túl magas. Az első használat előtt mindig áztassa be a kőgyapotot. Vízbe vagy tápanyagkeverékbe áztassa be, melynek pH-értéke 5-re, vezetőképessége pedig 1,3-re van beállítva. A pH és az elektromos vezetőképesség korrigálásán túl az előzetes beáztatás a tápanyagoldat egyenletes tömbbeli eloszlását is biztosítja.

Tartsa a tápanyagokat sötét helyen

A fény hatására a vaskelátok lebomlanak. Ezért nagyon fontos, hogy a tápanyagoldatot ne érje ultraibolya fény. A fény hatására ezenkívül a tápanyagoldat elalgásodik, ami elzáródást eredményezhet. Az algák tápanyagelemeket is fogyaszthatnak, így tápanyaghiányt okozhatnak.

Tartsa a tömböket vízszintes helyzetben

Ügyeljen arra, hogy a kőgyapot tömbök vízszintesek legyenek. Ha nem teljesen vízszintesek, a nedvesség a tömb egyik végén gyűlik össze. Ekkor bizonyos növények túl sok, mások túl kevés nedvességet kapnak.

A tápanyagok mennyisége

Jegyezze fel, hogy mennyi tápanyagot és adalékanyagot ad az egyes tápanyagtartályokhoz. Ezek az értékek hasznos kiindulási pontként szolgálhatnak legközelebb.

A vezetőképesség mérése

Ne csupán a tápvíz és a lecsapolt víz elektromos vezetőképességét mérje rendszeresen: a táptalaj vezetőképességének méréséről se feledkezzen el!

Hydro A és B

A CANNA Hydro A és B termékeket könnyen meg lehet különböztetni: az A termék flakonjának tartalma színes, a B termékéé színtelen.

Tápanyagtartály

Szánjon időt a hígításra, és a tápanyagtartály beállítására! Ez alapvető a növények növekedéséhez, virágzásához és fejlődéséhez, és segít biztosítani a legjobb eredményeket.

RHIZOTONIC és pH

Ha CANNA RHIZOTONIC terméket használ, mindig adja a terméket tápvízhez, mielőtt beállítaná a pH-értéket. A CANNA RHIZOTONIC természetes pH-növelő termék.

Sav hozzáadása a vízhez

Amikor savas terméket hígít, mindig a savat adja a vízhez, soha ne a vizet a savhoz, máskülönben felfröccsenés esetén égési sérülések keletkezhetnek a bőrén vagy a szemén.

CANNAZYM és Clay Pebbles

A CANNAZYM növeli azagyagkavicsok és más termesztőközegek élettartamát, mert lebontja az elhalt gyökereket.

Hozza létre a saját termesztési ütemtervét
Grow Guide