Termékcsalád GYIK

Miért fontos a pH mérése?

A pH nagy hatással van a különböző tápanyagelemek rendelkezésre állására. Ezért ügyelni kell arra, hogy a pH mindig a megfelelő tartományba essen. A táptalajban 5,2 és 6,2 közötti pH-érték mellett állnak legjobban rendelkezésre a tápanyagelemek.

A CANNA más-más pH-tartományt javasol az egyes táptalajtípusokhoz:

TERRA 5.8 – 6.2
COCO 5.5 – 6.2
Egyéb 5.2 – 6.2

A webhelyen / a termék címkéjén azt javasolják, hogy egy hétig használjak PK 13/14-et, az üzletben viszont azt mondták, hogy több hétig.

A PK 13/14 használatát mindig egy hétig javasoljuk! A CANNA tápkészítményei maguk is tartalmaznak bizonyos mennyiségű P-t és K-t. Amikor a növény a virágzás bizonyos fázisába kerül, a táplálás mennyisége nem növelhető, ezért a PK-arányt módosítjuk úgy, hogy egy hétig PK 13/14-et adunk.

Melyik baktériumokat öli meg a trichoderma?

A trichoderma (gombacsalád) nem öl baktériumokat. A legtöbb trichoderma védi a növényt a káros gombákkal szemben, méghozzá úgy, hogy elfogyasztja a káros gombákat. Ez serkenti a gyökér környezetét, így a gyökerek jobban fejlődhetnek, és több hajszálgyökér alakulhat ki. Így a növény életképesebb lesz.

Tartsa a tápanyagokat sötét helyen

A fény hatására a vaskelátok lebomlanak. Ezért nagyon fontos, hogy a tápanyagoldatot ne érje ultraibolya fény. A fény hatására ezenkívül a tápanyagoldat elalgásodik, ami elzáródást eredményezhet. Az algák tápanyagelemeket is fogyaszthatnak, így tápanyaghiányt okozhatnak.

A tápanyagok mennyisége

Jegyezze fel, hogy mennyi tápanyagot és adalékanyagot ad az egyes tápanyagtartályokhoz. Ezek az értékek hasznos kiindulási pontként szolgálhatnak legközelebb.

Tápanyagtartály

Szánjon időt a hígításra, és a tápanyagtartály beállítására! Ez alapvető a növények növekedéséhez, virágzásához és fejlődéséhez, és segít biztosítani a legjobb eredményeket.

A CANNAZYM hígítása

Soha ne hígítson fel 10 napi mennyiségnél több CANNAZYM-ot.

Lomb etetése RHIZOTONIC-kal

A RHIZOTONIC termékkel végzett, levélen keresztüli táplálás akkor a leghatékonyabb, ha a lámpák leoltásakor történik beltéri termesztés esetén, illetve közvetlenül naplemente előtt szabadban történő termesztés esetén.

Használjon PK 13/14-et a felhalmozódás elkerülésére

A foszfát és a kálium felgyűlésének megelőzése érdekében legfeljebb egy hétig használjon PK 13/14-et.

Sav hozzáadása a vízhez

Amikor savas terméket hígít, mindig a savat adja a vízhez, soha ne a vizet a savhoz, máskülönben felfröccsenés esetén égési sérülések keletkezhetnek a bőrén vagy a szemén.

Hozza létre a saját termesztési ütemtervét
Grow Guide