Melyik a legjobb és legkönnyebb termesztési mód a kezdőknek?

A tapasztalatlan termesztők számára a CANNA TERRA termékvonal kínálja a legkönnyebb termesztési módszert. A termőtalajban (TERRA) történő termesztés könnyebb, mint más táptalajokban, mert a remek terméshozam elérése nem igényel nagyfokú pontosságot.

Mi az a táptalaj?

A táptalaj olyan közeg, amelyben a növények gyökerei nőhetnek, és a növény képes felegyenesedni.

Miért kell másmilyen tápanyagot használni a növekedési időszak és a virágzási időszak során?

a. A növényeknek más részarányban van szükségük az egyes tápanyagelemekre fejlődésük különböző szakaszaiban.

b. A virágzás kezdetekor a növények gyökerének környezete savasabbá válik. Ezért a gyökér környezetének másmilyen elemekre van szüksége.

Honnan lehet tudni, hogy mikor kell áttérni a virágzáshoz szolgáló tápanyagra?

Mihelyt a virágok első jelei megjelennek.

Mit jelent az A és B?

Az A és B együtt tartalmazza az összes tápanyagot, amelyre a növénynek szüksége van. A tápanyagok két flakonra – A és B komponensre – vannak osztva, hogy az oldatok a lehető legnagyobb koncentrációjúak lehessenek. Mindig egyenlő mennyiségben használja az A-t és a B-t.

Miért nem egy flakonban van az A és a B komponens?

Ha az A és a B komponens egy flakonban lenne, akkor a tápanyagok feloldása csak sokkal nagyobb térfogatban volna lehetséges. Soha ne keverje össze a koncentrált A és B komponenseket, máskülönben oldhatatlan tápanyagok (gipsz) alakulnak ki.

Mi a legnagyobb különbség a vegyi tápanyagok és a biotápanyagok között?

A legnagyobb különbség az, hogy honnan származnak. A biotápanyagok biogazdálkodáshoz is használhatók.

  • A biotápanyagok kibocsátása lassan történik.
  • Az ásványi műtrágyák kezdettől fogva rendelkezésre állnak.

Mekkora a CANNA termékek eltarthatósági időtartama?

A legtöbb CANNA termék két évig tartható el, de van néhány kivétel. A különféle termékek eltarthatósági idejét az alábbi táblázat ismerteti.

Termék Eltarthatósági idő (év) Termék Eltarthatósági idő (év)
CANNA Aqua Flores A 3 CANNA Nitrogén 2
CANNA Aqua Flores B 3 CANNA Foszfor 2
CANNA Aqua Vega A 3 CANNA Kálium 2
CANNA Aqua Vega B 3 pH- GROW 5
pH- BLOOM 5 pH Plus Pro 5
Szerves sav 2 CANNA PK 13/14 5
CANNA FLUSH 1 CANNA Magnézium 2
CANNA Start 3 CANNA Tracemix 2
CANNABOOST serkentő 3 CANNA RHIZOTONIC 1
CANNACURE 1 CANNA Hydro Flores A kemény vízhez 3
CANNAZYM 2 CANNA Hydro Flores A lágy vízhez 3
CANNA Coco A 3 CANNA Hydro Flores B kemény vízhez 3
CANNA Coco B 3 CANNA Hydro Flores B lágy vízhez 3
CANNA COGr Buffer Agent 3 CANNA Hydro Vega A kemény vízhez 3
CANNA COGr Flores A 3 CANNA Hydro Vega A lágy vízhez 3
CANNA COGr Flores B 3 CANNA Hydro Vega B kemény vízhez 3
CANNA COGr Vega A 3 CANNA Hydro Vega B lágy vízhez 3
CANNA COGr Vega B 3 CANNA Terra Flores 3
CANNA Kalcium 2 CANNA Terra Vega 3
CANNA Vas 2    

Ki szeretném próbálni a CANNA termékeket. Küldenének néhány mintát?

Nem forgalmazunk termékmintákat. A legkisebb méretű flakonjaink 0,25 literesek. Magánszemélyeknek nem szállítunk. Forduljon valamelyikforgalmazónkhoz.

Miért fontos a pH mérése?

A pH nagy hatással van a különböző tápanyagelemek rendelkezésre állására. Ezért ügyelni kell arra, hogy a pH mindig a megfelelő tartományba essen. A táptalajban 5,2 és 6,2 közötti pH-érték mellett állnak legjobban rendelkezésre a tápanyagelemek.

A CANNA más-más pH-tartományt javasol az egyes táptalajtípusokhoz:

TERRA 5.8 – 6.2
COCO 5.5 – 6.2
Egyéb 5.2 – 6.2

Mi az az EC?

Az EC elektromos vezetőképességet jelent. Az elektromos vezetőképesség a vízben oldott sók teljes mennyiségével arányos. Ebbe beletartoznak a vízből származó sók és a tápanyaggal a vízhez hozzáadott sók is.

A webhelyen / a termék címkéjén azt javasolják, hogy egy hétig használjak PK 13/14-et, az üzletben viszont azt mondták, hogy több hétig.

A PK 13/14 használatát mindig egy hétig javasoljuk! A CANNA tápkészítményei maguk is tartalmaznak bizonyos mennyiségű P-t és K-t. Amikor a növény a virágzás bizonyos fázisába kerül, a táplálás mennyisége nem növelhető, ezért a PK-arányt módosítjuk úgy, hogy egy hétig PK 13/14-et adunk.

Melyik baktériumokat öli meg a trichoderma?

A trichoderma (gombacsalád) nem öl baktériumokat. A legtöbb trichoderma védi a növényt a káros gombákkal szemben, méghozzá úgy, hogy elfogyasztja a káros gombákat. Ez serkenti a gyökér környezetét, így a gyökerek jobban fejlődhetnek, és több hajszálgyökér alakulhat ki. Így a növény életképesebb lesz.

Milyen típusú táptalajok használhatók a termesztéshez?

Sokféle táptalaj és termesztési módszer van; ezek durván négy csoportba sorolhatók. A CANNA külön-külön tápanyagokat kínál az egyes táptalajokhoz és módszerekhez. A négy csoport: CANNA TERRA (tőzegalapú keverékek), CANNA COCO (kókusztáptalajok), a közömbös táptalajokhoz pedig CANNA HYDRO (az elhasznált vizet elfolyató rendszerekhez) és CANNA AQUA (visszakeringető rendszerekhez).

Visszakeringető rendszert használok. HYDRO vagy AQUA terméket válasszak?

A CANNA kifejezetten a visszakeringető rendszerekhez fejlesztette ki a CANNA AQUA terméket. A CANNA HYDRO termék az elhasznált vizet elfolyató rendszerekben használandó. Ügyeljen a különbségre!

Használat előtt áztassa be a kőgyapotot

Soha ne használjon nyers kőgyapotot! A nyers kőgyapot pH-ja túl magas. Az első használat előtt mindig áztassa be a kőgyapotot. Vízbe vagy tápanyagkeverékbe áztassa be, melynek pH-értéke 5-re, vezetőképessége pedig 1,3-re van beállítva. A pH és az elektromos vezetőképesség korrigálásán túl az előzetes beáztatás a tápanyagoldat egyenletes tömbbeli eloszlását is biztosítja.

Termőtalaj

Problémát jelent, hogy a termőtalaj kompakttá válik, és nehezebben szívja magába a vizet? Ezen könnyen lehet segíteni: elég COCO táptalajt keverni a termőtalajhoz – és a keverék ismét könnyen magába szívja a vizet.

Hőmérséklet és pH

A gyökerek megfelelő fejlődésének biztosításához a tápvíznek 18–22 °C hőmérsékletűnek kell lennie. Amikor a tápvíz 15 °C-nál hidegebb, a gyökerek nedvszívó képessége gyorsan csökken, így a terméshozam is alacsonyabb lesz. Ha a tápoldatot hideg vízzel keverik, akkor a víz felmelegítésekor a pH-érték megemelkedik. Ezért a magas pH-értékek elkerülése érdekében a pH-értéket kezdetben kicsit alacsonyabbra kell beállítani.

CANNA termőtalajok

Minél több tápanyagot adtak előzetesen a termőtalajhoz, annál nehezebben fognak kihajtani a dugványok. Ez a probléma CANNA termőtalajok használatával elkerülhető.

Ne tegyen fel mindent egy lapra

A növények tápanyagoldattal történő ellátásához két szivattyút célszerű használni. Így a növények akkor sem maradnak tápanyag nélkül, ha az egyik szivattyú meghibásodik.

Levegő és pH

Ha van levegőszivattyú a tápanyagtartályban, akkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy ez növelheti a pH értékét a tápanyagtartályban.

A gyökerek növekedése

Ügyeljen a gyökerekre, nehogy belenőjenek a levezetőnyílásokba. Ekkor a folyadékelvezető rendszer elzáródhat, és a visszakeringetés leállhat.

Nagyméretű növények

Ne helyezzen el túl sok növényt négyzetméterenként. A CANNA Coco táptalajon a növények nagyobbak lesznek, és több helyet igényelnek, mint például kőgyapoton vagy termőtalajon.

Tartsa a tápanyagokat sötét helyen

A fény hatására a vaskelátok lebomlanak. Ezért nagyon fontos, hogy a tápanyagoldatot ne érje ultraibolya fény. A fény hatására ezenkívül a tápanyagoldat elalgásodik, ami elzáródást eredményezhet. Az algák tápanyagelemeket is fogyaszthatnak, így tápanyaghiányt okozhatnak.

Tartsa a tömböket vízszintes helyzetben

Ügyeljen arra, hogy a kőgyapot tömbök vízszintesek legyenek. Ha nem teljesen vízszintesek, a nedvesség a tömb egyik végén gyűlik össze. Ekkor bizonyos növények túl sok, mások túl kevés nedvességet kapnak.

A tápanyagok mennyisége

Jegyezze fel, hogy mennyi tápanyagot és adalékanyagot ad az egyes tápanyagtartályokhoz. Ezek az értékek hasznos kiindulási pontként szolgálhatnak legközelebb.

A vezetőképesség mérése

Ne csupán a tápvíz és a lecsapolt víz elektromos vezetőképességét mérje rendszeresen: a táptalaj vezetőképességének méréséről se feledkezzen el!

Hydro A és B

A CANNA Hydro A és B termékeket könnyen meg lehet különböztetni: az A termék flakonjának tartalma színes, a B termékéé színtelen.

Tápanyagtartály

Szánjon időt a hígításra, és a tápanyagtartály beállítására! Ez alapvető a növények növekedéséhez, virágzásához és fejlődéséhez, és segít biztosítani a legjobb eredményeket.

Vezetőképesség

A vezetőképesség nagyon magas értéke növeli a megégés kockázatát, különösen azokra a növényekre, amelyek közvetlenül a lámpa alatt találhatók. A megégés kockázatának csökkentése érdekében a termőtalaj CANNAZYM termékkel átöblíthető.