Termékcsalád GYIK

Miért fontos a pH mérése?

A pH nagy hatással van a különböző tápanyagelemek rendelkezésre állására. Ezért ügyelni kell arra, hogy a pH mindig a megfelelő tartományba essen. A táptalajban 5,2 és 6,2 közötti pH-érték mellett állnak legjobban rendelkezésre a tápanyagelemek.

A CANNA más-más pH-tartományt javasol az egyes táptalajtípusokhoz:

TERRA 5.8 – 6.2
COCO 5.5 – 6.2
Egyéb 5.2 – 6.2

Hőmérséklet és pH

A gyökerek megfelelő fejlődésének biztosításához a tápvíznek 18–22 °C hőmérsékletűnek kell lennie. Amikor a tápvíz 15 °C-nál hidegebb, a gyökerek nedvszívó képessége gyorsan csökken, így a terméshozam is alacsonyabb lesz. Ha a tápoldatot hideg vízzel keverik, akkor a víz felmelegítésekor a pH-érték megemelkedik. Ezért a magas pH-értékek elkerülése érdekében a pH-értéket kezdetben kicsit alacsonyabbra kell beállítani.

Levegő és pH

Ha van levegőszivattyú a tápanyagtartályban, akkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy ez növelheti a pH értékét a tápanyagtartályban.

A tápanyagok mennyisége

Jegyezze fel, hogy mennyi tápanyagot és adalékanyagot ad az egyes tápanyagtartályokhoz. Ezek az értékek hasznos kiindulási pontként szolgálhatnak legközelebb.

RHIZOTONIC és pH

Ha CANNA RHIZOTONIC terméket használ, mindig adja a terméket tápvízhez, mielőtt beállítaná a pH-értéket. A CANNA RHIZOTONIC természetes pH-növelő termék.

Sav hozzáadása a vízhez

Amikor savas terméket hígít, mindig a savat adja a vízhez, soha ne a vizet a savhoz, máskülönben felfröccsenés esetén égési sérülések keletkezhetnek a bőrén vagy a szemén.

Hozza létre a saját termesztési ütemtervét
Grow Guide