Miért érdemes BIOCANNA?

A BIOCANNA trágyák 100%-osan biotrágyák, melyek kifejezetten a talajban történő termesztés céljára lettek kifejlesztve. A BIOCANNA trágyán termesztett termékek bionak nevezhetők, amennyiben a termesztés biomódszerekkel, a nemzetközi irányelveknek megfelelően történik. A CANNA a termesztési folyamatot a nyers terménytől a végtermékig védi, így Ön garantáltan a legjobb eredményt kapja.

A BIOCANNA tápanyagok növényalapúak, és semmiféle állati maradványterméket nem tartalmaznak. Ennek legfőbb előnye, hogy a termék összetétele sokkal jobban illeszkedik a növény igényeihez. További előny, hogy a termékben nem fordulhatnak elő állati eredetű kórokozók, például influenzavírusok (madárinfluenza stb.), melyek ártalmasak lehetnek az emberi egészségre.

A minőség igazolja önmagát!

A biogazdálkodás története

A földművelés története 12000 évre nyúlik vissza, az utolsó jégkorszak végéig. Az egyre melegedő éghajlatnak köszönhetően az emberek elkezdtek növényeket termeszteni a maguk számára, és így hosszabb ideig azonos helyen maradtak. Ez végső soron a vadászat és gyűjtögetés jellemezte bizonytalan életmód feladásához vezetett. Így jöttek létre az első civilizációk (Szíria, Mexikó, Kína). Az emberek természetesen megfigyelték, hogy a talajhoz kevert trágya segíti a növények fejlődését, bár ennek okát nem ismerték. Akkoriban még mit sem tudtunk a táplálkozási összetevőkről.

Justus von Liebig volt az, aki kísérleteivel 1838-ban kimutatta a kapcsolatot a táplálkozási összetevők és a növények fejlődése között. Ez természetesen a műtrágyák megjelenéséhez vezetett – és ezzel igazi forradalomhoz a földművelésben. Az NPK elemek alkalmazása változó sikereket hozott. Nitrogént (N) kőszénkátrányból nyertek, foszfort (P) csontokból vontak ki, a kálium (K) pedig nyersanyagként előfordult Chile és India bányáiban.

Mi az a biogazdálkodás?

A műtrágya feltalálása jelentősen hozzájárult az emberiség jólétéhez, ugyanakkor hátrányai is vannak a modern gazdálkodásban, mint például a talajminőség romlása és a környezet szennyezése. Az ezzel kapcsolatos elégedetlenség a múlt században két új gazdálkodási mód, a biogazdálkodás és a biodinamikus gazdálkodás megszületéséhez vezetett.

A biogazdálkodás (organikus gazdálkodás) célja a fenntartható módon és a természettel összhangban történő termelés. Ennek megvalósítása és fenntartása érdekében a biogazdálkodás az alábbi három alapelvre támaszkodik:

  1. Tartózkodás a kémiai növényvédő szerek használatától;
  2. Tartózkodás a műtrágyák használatától;
  3. Törekvés a széles biodiverzitásra

E szabályok betartásával kedvező szerkezetű, egészséges mikroflórával rendelkező természetes termesztési környezet jön létre. A BIOCANNA termékek támogatják ezeket az alapelveket. Sajnos ez nem minden úgynevezett „biotermék” esetében van így. Ezek gyakran csak részben érdemlik meg a bio megjelölést, míg a BIOCANNA készítményei garantáltan 100%-ban biotermékek.

Biotermesztés

A növényi és állati eredetű trágyákat szerves trágyáknak nevezik. A szerves trágyák előnye a műtrágyákkal szemben az, hogy szerves anyagokat juttatnak a talajba, javítva ezzel a talajszerkezetet. Ez a környezet szempontjából is előnyös, mivel kevésbé mosódnak ki a talajból az ásványi anyagok, és javul a vízelnyelés.

A közvetlenül felvehető és kötött ásványi anyagokat tartalmazó egészséges talaj nagy figyelmet kap a biogazdálkodásban, és szorosan kapcsolódik a biogazdálkodás három alapelvéhez. A szerves trágyák azonban tartalmazhatnak állati eredetű anyagokat – ezeknek a használatától pedig a tudatos biotermesztő tartózkodik.

BIOCANNA tápanyagok növényi alapú termékek, állati eredetű maradékanyagokat nem tartalmaznak. Ennek az a fő előnye, hogy a termék összetétele jobban megfelel a növény igényeinek.

További előny, hogy a termék nem tartalmazhat állati kórokozó organizmusokat, például influenzavírust (pl. baromfipestis), amelyek esetleg veszélyesek lehetnek az emberre.