A CANNA Hydro előnyei

A CANNA HYDRO a legjobb tápanyag a közömbös táptalajon, például kőgyapoton történő termesztéshez. Elsősorban az elhasznált vizet elfolyató, úgynevezett ‘run-to-waste’ – más néven nyílt hidroponikus rendszerekben használatos.

Az elhasznált vizet elfolyató rendszerekben történő termesztés esetén olyan tápanyagra van szükség, amely pontosan megfelel a speciális termesztési módszer igényeinek. Az elhasznált vizet elfolyató rendszerekben használt táptalajok általában közömbösek (vagyis nem adnak hozzá tápanyagelemeket a tápanyagoldathoz, és nem is vesznek el belőle). Így az összes tápanyagnak benne kell lennie a tápanyagoldatban. A túlzott mennyiségben előforduló tápanyagelemek a növény károsodását okozhatják, ráadásul feleslegesen a környezetbe jutnak. A CANNA HYDRO kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmazza a növények által igényelt összes tápanyagelemet.

CANNA Hydro Advantages

  • A CANNA HYDRO precíziós termesztést tesz lehetővé. A termesztők optimálisan tudják szabályozni, hogy mit kapjanak a növények. Ez nagyobb hozzáértést igényel, mint például a talajban történő termesztés, de magasabb terméshozamok érhetők el, mivel a tápanyagok felszívódása jobban irányítható. Így azonnal korrigálni lehet, ha valamelyik beállítás nem tökéletes.
  • A HYDRO tápanyagban nincsenek káros ballasztanyagok, melyek negatívan befolyásolnák a növény fejlődését.
  • A CANNA HYDRO kemény és lágy vízhez kifejlesztett változatban kapható. A lehető legpontosabb és legteljesebb tápanyagellátás biztosításához ezt a két esetet külön kell választani. A tápanyagok rendelkezésre állását és ellátását egyebek között a víz minősége is befolyásolja. Például kemény vízben több tápanyag (pl. magnézium, kalcium) van feloldva, mint lágy vízben, és a pH-érték beállítása több savat igényel. Ez viszont hatással van a többi tápanyagelem rendelkezésre állására.

Kemény és lágy vízhez szolgáló változatok

Nem elég a tápanyagokat kifejezetten az elhasznált vizet elfolyató rendszerekhez megfelelő módon megválasztani: a csapvíz típusát is tekintetbe kell venni. Ezért fejlesztette ki a CANNA a HYDRO tápanyagok kemény és lágy vízhez szolgáló változatát. Ez biztosítja, hogy pontosan a kívánt mennyiségű tápanyag jusson el a növények gyökérrendszeréhez, és a lehető legkevesebb tápanyag végezze a lecsapolt vízben. Ez a megoldás egészséges a fogyasztóknak, és előnyös a természetnek.

Miért vannak A és B tápanyagok?

Mindkét CANNA Hydro tápanyag (CANNA Hydro Vega a növekedési fázishoz, CANNA Hydro Flores a virágzási fázishoz) két részből áll: A és B részből. Ezeket a részeket nem véletlenül választjuk külön. Ha ugyanis az A rész és a B rész bizonyos elemeit összekeverjük, akkor csomósan összeállnak. Ezért kell először az A komponenst, és csak utána a B komponenst hozzáadni.