Tiszta mono-tápanyagaink különleges hatóanyagokból készülnek, akárcsak fő tápanyagaink (CANNA TERRA, AQUA, HYDRO és COCO). Valamennyi mono-tápanyagunk 100%-ban kompatibilis a többi tápanyaggal. A legjobb eredmények elérése érdekében használja CANNA tápanyagokkal.

  Trace Mix

  A CANNA TRACE MIX számos, a növény számára nélkülözhetetlen nyomelemből áll. Ezeket a nyomelemeket különböző enzim-rendszerek vonatkozásában alkalmazzák, ezáltal hatással vannak a növény fejlődésére.

  A TRACE MIX egy ásványi műtrágya, ami kiegészítő tápanyagként rendkívül jól használható a növény növekedésének és virágzásának serkentésére. Emellett képes arra is, hogy csökkentse a nyomelemek hiányát.

  Nitrogen

  A nitrogén főszerepet játszik a fehérje-szintézisben és az energia-metabolizmusban, amelyek a növény fejlődése szempontjából alapvető fontosságúak. Nitrogén-hiány esetén, kiegészítő tápanyagként használható, a növény fejlődésének serkentésére. A NITROGÉN ugyanakkor a gyümölcslé-termelődés tökéletesítésére vonatkozóan is nélkülözhetetlen tápanyag.

  A folyadék a növény által azonnal, közvetlenül felszívható, a vegetatív növekedést tökéletesíti.

  Phosphorus

  A CANNA FOSZFOR-készítménye hatást gyakorol a virágokra és a másodlagos metabolitokra, folyékony állagának köszönhetően a növény által azonnal, közvetlenül felszívható.

  A FOSZFOR a tökéletes készítmény a növény virágzásának serkentésére, illetőleg a foszfor-hiány ellensúlyozására. Nélkülözhetetlen alkotóelem, amely főszerepet játszik a növény energiarendszerében.

  Magnesium

  A magnézium a klorofill központi atomja, ilyenformán nélkülözhetetlen a fotoszintézis szempontjából. Emellett a magnézium más pigmenteket és fiziológiai folyamatokat is befolyásol. Ez teszi a növény fejlődésében nélkülözhetetlen elemmé.

  A MAGNÉZIUM-ot a növény közvetlenül, azonnal képes felszívni, ezáltal hatásai hamar láthatóvá válnak. Műtrágyaként magnézium-hiány esetén is alkalmazható, kiegészítő tápanyagként pedig a növekedés és virágzás serkentésére.

  Kalcium

  A KALCIUM alkalmazásával a növényi szövetek optimálisan stabilizálódnak. A kalcium megerősíti a sejtfalat, befolyásolja a növekedési hormonokat és szabályozza a növényben a víz- és a tápanyag-szállítást. Ráadásul, a folyékony kalciumot a növény képes azonnal, közvetlenül felszívni, aminek következtében a sejtszövet rögtön megerősödik.

  A KALCIUM-ot kalcium-műtrágyaként a hiányállapot csökkentésére, megszűntetésére, kiegészítő tápanyagként pedig a növekedés serkentésére lehet használni.

  Iron

  A vas a növény teljes anyagcseréjében számos fontos funkciónak tesz eleget, ami nélkülözhetetlen elemmé teszi. Főszerepet játszik a fotoszintézisben és nagy szerepet a klorofill-termelésben. Ezenfelül nagy hatással van a fiziológiai folyamatokra és az energiarendszerre.

  A készítményben lévő vas azonnal, közvetlenül felszívódik, valamennyi másik műtrágyával elegyíthető, pH-értéke stabil. Tökéletes készítmény a vas-hiány csökkentésére, megszűntetésére, valamint a növekedés és a virágzás serkentésére.

  Potassium

  Az ORGANO POTASSIUM alkalmazásával maximálisan tökéletesíthető a virágzás minősége és mennyisége. A készítmény erősebbé teszi a sejtfalat, ezenfelül az ellenállóképességet is fokozza. Az ORGANO POTASSIUM tökéletesíti a virág felépítését, a fehérje- és szénhidrát-szintézist, emellett a vízháztartást, a víz és a tápanyagok szállítását is optimalizálja a növényben.

  Ezt a műtrágyát nem szabad magnéziummal és kalcium-tartalmú műtrágyákkal keverni. Kálium-műtrágyaként jól alkalmazható pl. kálium-hiány esetén. Mint kiegészítő tápanyag, a virágzási fázis serkentését szolgálhatja.

  Trace Mix

  Ez az ásványi műtrágya különféle nyomelemeket (0,06% Fe – az oxidációt gátló szerves DTPA és EDDHA rétegekkel), 0,07% Mo, 0,06% Cu, 0,6% Mn, 0,3% B és 0,3% Zn) tartalmaz.

  A nyomelemek nélkülözhetetlenek a növények számára. Azokat számos enzimrendszer hasznosítja. Ez azt jelenti, hogy befolyásolják az energiaegyensúlyt, a növény általános fejlődését és a növényben zajló mikroszkopikus szintű folyamatokat.

  A koncentrált formában kalciumot tartalmazó műtrágyák kivételével a folyékony nyomelemkeverék a legtöbb műtrágyával elegyíthető. A növény azonnal magába szívja a folyékony nyomelemkeveréket.

  Alkalmazás

  • Nyomelemhiány esetén alkalmazandó.
  • Kiegészítő gyógymód a növekedés és a virágzás serkentésére.

  Adagolás

  Hígítson fel 10–20 ml koncentrátumot 10 liter vízben (1:1000/1:500).

  Figyelmeztetés

  A jó műtrágya minden nélkülözhetetlen elemet megfelelő arányban tartalmaz. Az adagolás meghatározásakor körültekintően járjon el; a túladagolás ártalmas lehet a növényre nézve!

  Nitrogen

  A CANNA Nitrogen ásványi műtrágya, amely 27% nitrogént tartalmaz. (Tartalma: 6% ammónium, 11% amid-nitrogén és 10% nitrát. Egyúttal 2,5% MgO-t és 6,5% CaO-t is tartalmaz).

  A nitrogén elengedhetetlen elem a növények számára. Elsődleges szerepet játszik a fehérjeszintézisben és az energia-anyagcserében, ezért döntő fontosságú a növény fejlődésében. Ezenkívül hatással van a klorofillra, a DNS-re és a másodlagos metabolitokra. Ezen kívül növeli a növény ellenálló-képességét.

  A folyékony nitrogén műtrágyát a növény azonnal fel tudja venni, és az serkenti a növény fejlődését.

  A koncentrált formában szulfátot tartalmazó műtrágyák kivételével a folyékony nitrogén műtrágya a legtöbb műtrágyával összekeverhető.

  Alkalmazás

  • Nitrogén műtrágyaként, többek között nitrogénhiány esetén (a generatív növekedési szakaszban is) alkalmazandó.
  • Kiegészítő gyógymód a növekedés serkentésére.

  Alkalmazás

  A tápoldattal vagy a levelekre való permetezéssel (1ml/l).

  Adagolás

  Hígítson fel 10–20 ml koncentrátumot 10 liter vízben (1:1000/1:500).

  Figyelmeztetés

  A jó műtrágya minden nélkülözhetetlen elemet megfelelő arányban tartalmaz. Az adagolás meghatározásakor körültekintően járjon el; a túladagolás ártalmas lehet a növényre nézve!

  Phosphorus

  Ez az ásványi műtrágya 20% P2O5-öt tartalmaz.

  A foszfor elengedhetetlen elem a növények számára. Elsődleges szerepet játszik az energia-anyagcserében. Ráadásul hatással van a virágzásra és a másodlagos metabolitokra.

  A növény azonnal magába szívja a folyékony foszfortartalmú műtrágyát.

  Alkalmazás

  • Foszfor műtrágyaként, többek között foszforhiány esetén alkalmazandó.
  • Kiegészítő gyógymód a virágzás serkentésére.

  Adagolás

  Hígítson fel 10–20 ml koncentrátumot 10 liter vízben (1:1000/1:500).

  Figyelmeztetés

  A jó műtrágya minden nélkülözhetetlen elemet megfelelő arányban tartalmaz. A foszfor túladagolása kálium-, kalcium- és más nyomelemhiányt okozhat. Ezért az adagolás meghatározásakor körültekintően járjon el; a túladagolás ártalmas lehet a növényre nézve!

  Magnesium

  Ez az ásványi műtrágya 7% MgO-t és 14% So3-t tartalmaz.

  A magnézium döntő fontosságú a fotoszintézis folyamatában. A magnézium továbbá más pigmentekre és élettani folyamatokra is befolyást gyakorol.

  A folyékony keserűsók (Epsom-sók, magnézium-szulfát) azonnal felszívódnak a növényben, és gyors, látható hatást fejtenek ki. A koncentrált formában lévő folyékony keserűsók nem keverhetők kalciumot tartalmazó műtrágyákkal.

  Alkalmazás

  • Magnézium műtrágyaként, többek között magnéziumhiány esetén alkalmazandó.
  • Kiegészítő gyógymód a növekedés és a virágzás serkentésére.
  • Alkalmazza a tápoldatban, vagy permetezze a levelekre. Hígítsa 1 ml/liter arányban.

  Adagolás

  Hígítson fel 10–20 ml koncentrátumot 10 liter vízben (1:1000/1:500).

  Figyelmeztetés

  A jó műtrágya minden nélkülözhetetlen elemet megfelelő arányban tartalmaz. A magnézium túladagolása kalciumhiányt eredményezhet. Ezért az adagolás meghatározásakor körültekintően járjon el; a túladagolás ártalmas lehet a növényre nézve!

  Kalcium

  Ez az ásványi műtrágya 15% kalciumot (Ca) tartalmaz és kloridmentes. A CANNA Calcium elengedhetetlen elem a növények számára. A kalcium többek között felelős a növényi szövetek szerkezeti és élettani stabilitásáért. Stabilizálja a sejtfalat, hatással van a növekedési hormonokra, és szabályozza a víz és a tápanyagok szállítását a növényben.

  A folyékony kalcium műtrágyát a növény azonnal fel tudja venni, és közvetlenül megerősíti a sejtszövetet. A folyékony kalciumtartalmú műtrágya más műtrágyákkal – eltekintve a koncentrált formában foszfátot, citrátot és szulfátot tartalmazó műtrágyáktól – keverhető.

  Alkalmazás

  • Kalcium műtrágyaként, többek között kalciumhiány esetén alkalmazandó.
  • Kiegészítő gyógymód a növekedés serkentésére.

  Adagolás

  Hígítson fel 10–20 ml koncentrátumot 10 liter vízben (1:1000/1:500).

  Figyelmeztetés

  A jó műtrágya minden nélkülözhetetlen elemet megfelelő arányban tartalmaz. A kalcium túladagolása magnéziumhiányt eredményezhet. Ezért az adagolás meghatározásakor körültekintően járjon el; a túladagolás ártalmas lehet a növényre nézve!

  Iron

  A CANNA Iron elengedhetetlen elem a növények számára. A vas többek között elsődleges szerepet játszik a fotoszintézisben. Emellett fontos hatással van az élettani folyamatokra és az energia-egyensúlyra is.

  A folyékony vaskelátokat a növény azonnal magába szívja, az minden műtrágyával elegyíhető, és minden szokásos pH-érték mellett stabil.

  Alkalmazás

  • Vas műtrágyaként, többek között vashiány esetén alkalmazandó.
  • Kiegészítő gyógymód a növekedés és a virágzás serkentésére.

  Adagolás

  • Fenntartó adag: 1:1500 => 7,5 ml/10 liter
  • Közepesen súlyos hiánytünet: 1:1000 => 10 ml/10 liter
  • Súlyos hiánytünet: 1:500  => 20 ml/10 liter

  Hígítson fel 10–20 ml koncentrátumot 10 liter vízben (1:1000/1:500).

  Figyelmeztetés

  A jó műtrágya minden nélkülözhetetlen elemet megfelelő arányban tartalmaz. A vas túladagolása nem károsítja a növényt, viszont gátolja a foszfát felszívódását. Ezért körültekintően járjon el az adag meghatározásakor. A Fe DTPA és EDDHA szerves rétegeket tartalmaz, amelyek gátolják az oxidációt.

  Potassium

  Ez a szerves ásványi műtrágya 20% K2O-t tartalmaz és kloridmentes. A kálium létfontosságú elem a növények számára; a kálium többek között szerephez jut a virágzás serkentésében, a fehérjék és szénhidrátok előállításában, a vízháztartásban, valamint a víz és tápanyagok szállításában.

  A káliumot a növény azonnal fel tudja szívni, megerősíti a sejtszövetet, fokozza az ellenálló-képességet, mennyiségi és minőségi értelemben egyaránt javítja a virágzást. A koncentrált formában elérhető kálium nem elegyíthető kalciumot és magnéziumot tartalmazó műtrágyákkal.

  Alkalmazás

  • Káliumot műtrágyaként, többek között káliumhiány esetén alkalmazandó.
  • Kiegészítő gyógymód a virágzás serkentésére.

  Adagolás

  Hígítson fel 10–20 ml koncentrátumot 10 liter vízben (1:1000/1:500).

  Figyelmeztetés

  A jó műtrágya minden nélkülözhetetlen elemet megfelelő arányban tartalmaz. A kálium túladagolása kalcium- és magnéziumhiányhoz, valamint a gyökérkörnyezet elsavasodásához vezethet. Ezért az adagolás meghatározásakor körültekintően járjon el; a túladagolás ártalmas lehet a növényre nézve!

  Additional info

  További információ

  Image
  CANNA Mononutrients
  Kapható
  1L
  Image
  Product info