Az apály-dagály rendszerek és a csepegtetős rendszer alkalmazható a szubsztrátummal kombinálva. A recirkulációs rendszerekhez való legtöbb tápanyagrendszer egy inert táptalaj használatát feltételezi.

Milyen táptalajt használjak recirkulációs rendszerben?

Az inert táptalaj olyan szubsztrátum, amely nem von el tápanyagokat a tápoldatból, de nem is ad hozzá. Ez nem jelenti azt, hogy nem hat a közeg pH-jára; a kőzetgyapot egy példa az olyan inert közegre, amely nem hat az EC-értékre, de emeli a pH-t. A föld nem inert szubsztrátum, mivel tartalmaz tápanyagokat, amik, ha tápoldatban vannak, bizonyos elemekből többletet okozhatnak.

A COCO-nak ellenkező hatása van, kivon bizonyos elemeket a tápoldatból. Ha a recirkuláló tápanyagot ezzel a táptalajjal kombináljuk, tápanyag-hiány alakul ki. Az agyag, a perlit és a kőzetgyapot – inert szubsztrátumok. Ezek semmilyen tápanyagot nem tartalmaznak, de nem is vonnak ki tápanyagokat a tápoldatból.

Image
AQUA substrate, nutrients & additives

CANNA AQUA nutrients

Image
CANNA AQUA

A CANNA AQUA-t speciálisan recirkulációs rendszerekben történő felhasználásra fejlesztették ki, és az összetétele is olyan, hogy a pH hosszú időn keresztül stabil marad. Ráadásként, a CANNA AQUA szilikátokat, humin- és fulvinsavakat, alga-kivonatokat is tartalmaz, ami még jobb teljesítményt tesz lehetővé. A CANNA tápanyagoknak biotropikus hatásuk van. A növény biológiai rendszerén keresztül, természetes módon, szívódnak fel, ami a növény sejtjeiben a lehető legjobb egyensúlyt és fokozott ellenállóképességet biztosít.

Aqua Vega

A növekedés kezdeti szakaszában történik a bőséges virágzás és terméshozam megalapozása. Az egészséges és erőteljes növekedést az életerős hajtások és fokozott gyökérfejlődés jellemzik. Az AQUA VEGA-t speciálisan a növény igényeinek tökéletes kielégítése érdekében fejlesztették ki. A tápanyagok és a víz teljes mértékű felszívódása a növekedés kezdetétől biztosított, az AQUA VEGA-ban nagy mennyiségben lévő, közvetlenül felszívható, kiváló minőségű nitrogén-alkotóelemek, csúcsminőségű EDDHA vas-kelátok és nyomelemek révén.

Aqua Flores

I A növény virágzási fázisa idején döntő fontosságú, hogy valamennyi számára szükséges tápanyag közvetlenül és a megfelelő arányban hozzáférhető legyen. Az AQUA FLORES serkenti a gyümölcsök növekedését, és tartalmazza mindazokat az nélkülözhetetlen elemeket, amelyekre a virágzás folyamán szükség van. Például, a növény a virágzás idején kevesebb nitrogént igényel. Azonban a kálium- és foszfor-igénye nagyobb. Az AQUA FLORES gazdag ezekben, valamint azokban a speciális kelátos nyomelemekben, amelyek lehetővé teszik a közvetlen felszívódást, tökéletes virágzást eredményezve.

Adalékanyagok

CANNA Aqua lehetővé teszi, hogy a termesztő közeg a gyorsan növekvő növények növekedési és virágzási fázisaiban a tápanyagok pontos mennyiségét tartalmazza. Más CANNA termékek, mint pl. a RHIZOTONIC (gyökérfejlődés, stresszoldás), a CANNAZYM (egészséges gyökér-környezet) és a PK 13/14 (virágzás serkentése), további támogatást nyújtanak a növény fejlődésének különböző specifikus szakaszaiban. Ezekkel a CANNA termékekkel együtt a növény képes teljes mértékben a növekedésre és a virágzásra összpontosítani, garantálva a magas terméshozamokat.

Tagek :