IA COCO népszerűsége 1998-ban óriási mértékben nőtt, ami nyersanyag-hiányt okozott. Mivel a vezető termő- és táptalaj-előállítók tovább már nem tudták a terméket mellőzni, új forrásokból származó nyersanyagot kezdtek el használni, anélkül, hogy a minőségi szempontokat figyelembe vették volna.

Kockázatos minőségbeli különbségek a COCO táptalajban

Ez hatalmas veszteséget, rettentő nagy károkat okozott a növényekre nézve, főleg Franciaországban és Hollandiában. Annak érdekében, hogy a legnehezebb időszakokban megelőzzék a szállítási problémákat, a CANNA külföldre, tengerentúlra ment és tekintélyes beruházásokat eszközölt az ottani helyi infrastruktúrában; betonbunkerek épültek a szabályozott tárolásra, gépesítésre került sor, és szerződéseket írtal alá a kiválasztott farmerekkel.

Előnyök: ellenőrzött, irányított beszerzés, ellátás és ideális méret (0,5 hüvelyk – 1,27 cm – rostaalja), szüret, betakarítás föld nélkül, és ellenőrzött érés, komposztálás. Mindez az erőfeszítés, igyekezet egy rovar-, gyom- és betegségtől mentes növényt eredményez, amelyet elsőként díjaztak az RHP-szabvánnyal Hollandiában.

Image
COCO Quality

CANNA RHP Minőségi jelölés, fent és még azon is túl

Az RHP Alapítvány (Táptalajok Minőségi Jelölése) jól ismert fogalom a cserepes növénytermesztéshez használt földkeveréket előállító ágazatban Hollandiában, a táptalajok és nyersanyagok kontrollja, ellenőrzése vonatkozásában. A vizsgálat nem korlátozódik a késztermékre, lefedi a nyersanyagok beszerzésének és feldolgozásának egész folyamatát lefedi, egészen az 50 l-es CANNA COCO zsákokig. Az RHP-minőségi jelölés beletartozik az ECAS (a Mezőgazdasági Ágazatra vonatkozó Európai Hitelesítési Testület) igazolási, minőségtanusítási csomagjába. Az ECAS folyamatosan ellenőrzi, figyeli a CANNA teljes termelését az Indiában lévő gyártól kezdve egészen a végfelhasználóig, azért, hogy biztosítsák, hogy a COCO táptalaj tanusítására vonatkozó valamennyi követelménynek eleget tettek.

Image
COCO Quality

A CANNA a nehéz utat járta, és elhatározta, hogy tartózkodik attól, hogy COCO termékét gőzzel sterilizálja. A mi tárolási, puffer eljárásunk lehetővé teszi a számunkra, hogy a közeget ‘elő-programozzuk’ egy bizonyos korúra. Ez biztosítja azt, hogy Ön időről-időre ugyanazt a konzisztens, kiváló minőségű anyagot kapja.

Image
COCO Quality

Környezetbarát és professzionális!

A COCO 100%-ig természetes növénytermesztési és virágzási közeg, amely értékét évek hosszú sora óta bizonyítja. A CANNA, a COCO Hollandiából származó megalkotója, fontos szerepet játszott és játszik ma is abban, hogy a COCO-nak milyen a kertművelésben elfoglalt jelenlegi helyzete.

A COCO nem pusztán kiváló minőségű termék, de igazi környezetbarát készítmény is. Hosszú éveken keresztül a nyersanyagot hulladéknak tekintették, és hatalmas hasznavehetetlen “COCO-hegyek” jelentek meg az olyan országok, mint Sri Lanka és India vidékein. Egy különleges komposztálási eljárás kifejlesztése révén az a “hulladék” kiváló minőségű termékké alakult át. Ez az innováció fontos része volt, és jelenleg is az, India és Sri Lanka nemzeti gazdaságának. Ez és az egyedülálló növekedési jellemzők biztosítják, hogy a CANNA COCO a jelen és a jövő termesztési közege!

Hollandia vezető zöldségtermesztője COCO-n termesztett zöldséget árul

Hartman BV Hollandiában a legnagyobb veteményeskert tulajdonosa, 21 ha összterülettel. Albert Heijn (anyavállalat/központi üzlet – AHOLD) immáron 20 éve az ő kizárólagos vásárlója.

Willem Hartman uborkát, paprikát és paradicsomot termeszt, csakúgy mint azokat az exotikus zöldségeket, amelyek egy üzlet polcain képviseltetik magukat. Különféle természetes táptalaj sok éven át tartó tesztelése, kipróbálása után Hartman átváltott a COCO táptalajra, gyakorlatilag vállalata egészében. “Azok a problémák, amelyekkel két hektárnyi, vastaggyökerű uborka képében szemben találtuk magunkat, felgyorsították ezt a döntést”, mondja Hartman, “Az uborkát mi egyenesen COCO-ból készült edényekben termesztjük! Az edény lassan elfogy, miközben a gyökerek keresztül nőnek rajtuk”.

Eltekintve a jobb vizuális megjelenéstől, a gyökér fejlődése könnyebb és sokkal jobb a COCO-ban, mint a kőzetgyapoton. “Az egészségesebb gyökér kifejlődésének köszönhetően, jobb az elért termés, és kevesebb probléma merül fel. Mindez hosszabb idejű (pulton való) eltarthatóságot eredményez, emellett jobb színt és ízt”, állítja Hartman.

Vállalata a lehető legjobb minőséget tűzte ki célul. Ez életbevágóan fontos, hiszen a vevő kizárólag a csúcsminőséget akarja. Hartman szerint a COCO táptalajon végbemenő kiváló gyökeresedés, egyesítve biológiai ellenőrző intézkedésekkel, még tovább növelik ezt a minőséget. A paprika növények levelei érezhetően erősek, és kissé felfelé fordulnak. “Hát nem ez az, amit minden termesztő akar”, mondja ő.

Tagek :